Thursday, August 11, 2011

jom rosakkan muke yg dah rosak

ye.this is what happen to me..time balik cuti sem yang lepas,wa bersemangat waja pegi buad facial treatment n rawatan resdung. lepas tu wa siap dapat satu set produk daripada tempat tu..

wa memang resdung dah lama dah,my ears bleeding,and naik bintik2 kalau makan seafood.dengan KFC pun wa alergic jugak.penah sekali tu sampai tekak wa bengkak and susah nak nafas sebab makan KFC,dulu ok je..tp entah,makin lama makin melampau alergiknya sampai KFC pun xboleh.(untunggglaaa my huby nanti boleh jimat duit.:P)

muke wa sememangnye ade masalah dari zaman sekolah lagi tapi tak lah melampau sampai macam ni sekali. so dengan penuh semnagat kesukanan and semangat nak raya lagi sebulan.wa pun nekad lah nak pakai produk tu and buad treatment bagai coz dah penat tradisional nyer treatment, steaming muka segala bagai produk dah try da..

okay.


ni muke wa before buat treatment tu..


nak tgk hasilnya?

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



AFTER DUA MINGGU
taraaaaaaaaaaaaaaaa

eyhhhhhhhh serrammmmnihhhhh.*pengsan


okay.tu la apa yang jadi kat wa.dah la nak raya.T.T last2 wa stop pakai produk tu and pakai sabun wa balik.seminggu muke wa okay sikit tp still penuh dengan scar.:(

ottoke..=(

ni lepas stop and di touch up dengan beberapa inci make up.


p/s:phewww.pepun my fault.sepatutnya bsyukur je dengan apa yang ada.n,for those yg nak buad facial treatment,beware with ur skin type dulu.:(
oke.tu je nak cakap.okbai.

19 comments:

Afifah Fuad said...

treatment paling mujarab. wudhu' tak payah susah2 5x sehari. inshaallah. berkesan dan sgt terkesan. :)

Cik 373 said...

wa cuba tunjuk kmu mekap tebal ke?hahax..
btw,tahniah ocoz berani tayang an kat cnie. =D

wAwA said...

taw xpe..bru recently tbace pasal tu..kne sentiasa ada wudhu'..
slah satu cara nya..
btw tq dear..=)

wAwA said...

cik 373:bhahaha.kejamm.no matter what.admit.ye.=)

Syuti Moimoi said...

huhuhu try la avoid make up.. hihi mane taw pasni elok ke.hihi

Qalbun Syakirun said...

jerawat????????????ahahahahahx...
kadang2 tu jerawat nie menampkan kite comel per..normal la tu..tak payah wat tradment bagai2 nie..asalkan berpntg..ok la..syukur degn apa yg kite de skrng..hehehhe

wAwA said...

syuti:now kte dah xpake.cume kalau nak pg tmpt special sket je baru pake.btw thnx..:D

wAwA said...

pika:agreeee..tp bile cmni dah xde istilah chomel ye.T.T
tula.da best way bsyukur je ape yang adaaaa

Qalbun Syakirun said...

tu la pasal..hehe..kite skang nie dok umah..jerawat bermaharajalela je nak bertandag kat muka nie..peningg2..tpi nk wat cam ne kan..biarla die duduk dgn aman kat muka nie..ahahahax..nanti ilang gak..

wAwA said...

betoi2..yg pasti dy xbuleh usik,xleh tencen,n ta payah kesah sgt pasai dy.kalau asek dok berjage je memang lagi teruk jdnye.

naddhy92 said...

huhu..saba2..dugaan nk raye 2..huhu..saba ye..:)

wAwA said...

T.T tgh sbar ni dear.T.T

izah sani said...

wawa,jerawat tu kasi pemerah pipi kat muke.hehe.bersabarla yew

Anonymous said...

fuyoo..

wAwA said...

izah sani:tq izah.^^

wAwA said...

anonymous:dah2 la uh jeje=.='

Syuti Moimoi said...

hihi kite pakai gak tp now nk kurangkan jugak sbb dah mula naik ruam sikit-sikit '(

Afifah Fuad said...

thumbs up! :D

dyna syamsuri said...

hye wa.. ist time komen ni.
dulu muka i pon teruk,lepas tu pakai natasya, mmg cepat hilang la.tp skar sikit masih adala. kalau nak cube rs ok kot natasya, tak mahal.