Tuesday, June 14, 2011

give up dgn law?

Oke,frust menonggeng tahap nak guling2 atas lantai bila teringat pasal MUET or
Malaysian university English Test.wa memang fes time check result rase nak pengsan doblas minit sebab frust sangat.



Wa sampai terfikir nak quit law sebab fed up ngan muet.memang nages macam kena kawen paksa.pastuh wa terpikir balik,kesian dengan diri wa,dengan cita2 wa.disebabkan wa xberjaya nak lepas halangan yang satu tuh, wa nak mess up ngan usaha wa selama ni..

Pikiaq punya pikiaq,with support ngn my family dengan friends,so,wa pun decide nak repeat balik disebabkan wa nak jugak pursue my degree in law kat uitm.plus,dengan perlaksaanaan muet 3x stahun start next year,so insyaAllah xjd masalah

Btw,pada my coursemate yang decide nak quit law or bniat macam wa macam mule2 td,plish lah.think about it again ea.,we mght have other option in order nak pursue study in law jugak kalau tanak repeat muet.ni ha wa ade tengok2 skit pasai other u n college yg leh pursue in law:

Malaysia Multimedia university
Universiti utara Malaysia
Taylor college university
Atc college
Brickfields asia collage

Ha,kalau ader yang berminat tuh boleh la bertanya kepada pakcik google ye.tp based on pe yang wa bace,kalau xsilap uum ngn mmu already exempted from certificate of legal practice exam(clp)n,mmu ni plak,dy punye syllabus same dgn uitm nyer.betol dak wa x taw ye,tp based on pe yang wa bace lah.
Oke.tu je nak share.kalau ada yang salah tolong betol kan.

ps:thengs kat my pwenz,esp pinaz,n others.n!my pamily gak..


okbai

14 comments:

zulfadli zulkifli said...

dlam idop ni jgan putus asa..
gud luck..=)

wAwA said...

thanx a lots.=)

Afifah Fuad said...

oke.. nak komen.. dapat greenlite dah!

gud. gud. gud. luck untk budak besar. :)

wAwA said...

bahhaha.budak kecik sorang ni.
time kasih budak kecik,jgn lupe doa kan taw.^^

Afifah Fuad said...

inshaallah budak besar.. same2 la kite bdoa utk kemaslahatan ummah ye? ==,

wAwA said...

oke budak kecik..kita same2 berdoa ye.^^

Afifah Fuad said...

hoyeh.. gud2.. :thumbsup: here!

wAwA said...

hehu.thengs darla^^

izah sani said...

bibir meah woooo

wAwA said...

lipstik tebal.:D jelez lettew.=p

Izyan Masri said...

WAAH.BUDAK LAW BUDAK LAW.NAK PANGGIL 'YUNA WAWA'LAH.KIHKIH :D

izah sani said...

ee nak wat pe jelez.macam balung ayam.

wAwA said...

jeje2.kalau nak pinjam gincu buleh bagi.=p
mcm angelina jolie aaaaaaaa.jelez!

meaw said...

pon sedih jugak dengan result MUET,huhu